22 Temmuz 2024

Akdeniz Haber Ajansı

Akdeniz'in Haber Portalı

AB’den Rusya’ya ilave yaptırımlar devrede

vrupa Birliği’nin (AB) Rusya’ya yönelik finans, enerji ve ulaşım gibi çeşitli alanları kapsayan ve üst düzey kişilerin mal varlıklarını donduran yeni yaptırımları uygulamaya konuldu.

PUTİN, YAPTIRIM LİSTESİNİN BAŞINDA

AB’nin yeni yaptırım listesinin başında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov yer aldı. Rusya Ulusal Güvenli Konseyi üyeleri ve Ukrayna’daki ayrılıkçı bölgelerle iş birliği anlaşmasını onaylayan Rusya Parlamentosu’nun alt kanadı Duma üyeleri de listelendi. Bu kişilerin mal varlıkları donduruldu.

AB den Rusya ya ilave yaptırımlar devrede #1

64 RUS KURUMUNA YAPTIRIM GETİRİLDİ

Rusya Devlet Başkanlığı, Savunma Bakanlığı gibi çeşitli kamu kurumları ile enerji, havacılık ve finans sektöründe faaliyet gösteren şirketleri içeren toplam 64 önemli Rus kurumuna da yaptırım getirildi.

Rus Demiryolları, Kalashnikov, Oboronprom, Rosoboronexport, Sukhoi, Tupolev, Progress, Almaz-Antey, Uralvagonzavod, Kamaz, Sovcomflot, Sevmash, Rustech-Azimut, United Shipbuilding söz konusu kurumlar arasında yer alırken, bunların AB finansal hizmetlerine erişimi kesildi ve teknoloji sağlanması yasaklandı.