24 Temmuz 2024

Akdeniz Haber Ajansı

Akdeniz'in Haber Portalı

Öğrenciler özel teknolojik projeleriyle uluslararası yarışmalara katılıyor

Bir dönem, hayatımıza giren her yeni teknoloji ‘bundan daha iyisi olamaz’ olarak görülebiliyordu. Bilgisayarlar icat edildiğinde ve daktilonun yerini aldığında böyle düşünmüştük. Cep telefonları kablolu telefonların yerini aldığında da belki… İnternet hayatımıza girdiğinde dünyanın her yerinden birbirimizi görüntülü arayabilmek yalnızca bir hayalden ibaretti.

Teknolojinin hızla ilerleyişi bilim kurgu filmlerinin ‘kurgu’ kısmını gölgede bırakacak gelişimlere de sahne oluyor. Bir nesil okulda kağıttan fişlerle okumayı öğrenirken, şu anda kodlamadan teknolojik projelere kadar bambaşka bir dünya gençlerin elinde yükseliyor.

1800’LÜ YILLARDAN BU YANA TEKNOLOJİ
Darüşşafaka Eğitim Kurumları da teknoloji konusunda arkası dolu geçmişini bugünün uluslararası yarışmalarına kadar ilerleyen bir eğitim anlayışı ile devam ettiriyor. 1800’lü yılların sonunda telgraf tellerinin başında yer alan kurumda telgrafçılık dersi bulunuyordu. Günümüzde de eğitim müfredatını değiştirerek tabletlerle eğitime geçen, 2000’li yılların başından itibaren, teknolojik robotlarla, VR Laboratuvarlarıyla, 3 Boyutlu Laboratuvarlarıyla önemli adımlar atan Darüşşafaka, 2014 yılında Tekno-Girişimcilik Gençlik Merkezi’ni de hayata geçirerek teknolojiyi eğitimin içerisinde bir alan olarak sürdürüyor.