27 Temmuz 2024

Akdeniz Haber Ajansı

Akdeniz'in Haber Portalı

Bu rakamın kurtarması imkansız: Otelcileri sıcak para cezbetti 

Bu rakamın kurtarması imkansız: Otelcileri sıcak para cezbetti

Alman ucuzluk marketlerinde Antalya otellerinde 22 gün, uçak dahil 599 Euro’ya (yaklaşık 11 bin TL) satışı gündem oldu. Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (BOYD) Başkanı Serdar Karcılıoğlu konuyla ilgili dikkat çekici açıklamalar yaptı.

Turizmcilerden acil kredi desteği çağrısı!

BOYD Başkanı Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Serdar Karcılıoğlu Hürriyet Yazarı Fulya Soybaş’a dikkat çekici açıklamalar yaptı. Soybaş’ın yazısının ilgili bölümü şöyle: 

Bedava tatil yapın demek bu, bu hesap Türk turizminin bittiğini gösteriyor

” Madem 11 bin liraya (599 Euro) tatil satılabiliyor, biz neden pahalı tatil yapıyoruz?’ Şu an bir tatil sitesinden 21 gün Antalya-Side’den bir otel ayarlamaya kalkarsınız her şey dahil en ucuz fiyat 25 bin 443 lira ki buna ulaşım dahil değil, neredeyse Almanya’dan verilen fiyatın iki, üç katı. Serdar Karcılıoğlu şöyle cevap veriyor: “599 Euro’nun 300’ü ulaşım ve diğer harcamalar olsa 300 Euro otele kalır, yani günlük 14-15 Euro (300 TL) eder bu da. Yani ne desem bilemedim. Bu hesap Türk turizminin bittiğini gösteriyor. Kimse bunun bir başarı olduğunu söylemesin. ‘Bedavaya tatil yapın’ demek bu. Yani bu otelde kaç personel var? Nasıl temizlenecek? Ne yedirip içerecekler gelen insanlara? Hiç gerçekçi değil.”

Alman tur operatörleri aylardır otel otel gezip ‘Kışın açık tutun, şu kadar kişi getirelim’ dedi

Gelen turistin alışveriş yapmasının bir etkisi olmaz mı peki? ‘Olmaz’ diyor Karcılıoğlu ve şöyle devam ediyor: “Günlüğü 14-15 Euro’ya tatil arayan bir turist belirli bir gelir düzeyindedir. Çok parası olan böyle bir promosyon almaz. Gelecek olanlar emekli, işsiz Almanlar. Onlar da sanıldığı kadar çok harcamaz. Kaldı ki Alman tur operatörleri aylardır tek tek otel gezip, ‘Kışın açık tutun, şu kadar kişi getirelim’ dedi. Turizmci de sıcak paranın cazibesine kapıldı çünkü pandemi falan derken iki yıldır zaten borçlandılar, krediler var. ‘Al gülüm ver gülüm’ olmuş biraz.”