27 Temmuz 2024

Akdeniz Haber Ajansı

Akdeniz'in Haber Portalı

Antalya’da meslekten ihraç edilen rockçı imam, AİHM’e başvurdu

Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı Pınarbaşı Mahallesi’nde, 2013’te imamlık yaptığı sırada Kramp Grubu’nun gitaristi Doğan Sakin ile ‘FiRock’ adlı müzik grubunu kuran Ahmet Muhsin Tüzer (51), rock ve tasavvuf müziğini birleştirdi.

İlçede verdiği konserle hem ulusal hem uluslararası basının ilgi odağı olan Tüzer, hem Türkiye’de hem ABD’de de çeşitli konserler verdi.

DHA’nın haberine göre Tüzer ayrıca, ilk uluslararası albümünü New York’ta bir müzik şirketi aracılığıyla çıkardı.

İmamlık yaptığı sırada ‘Rockçı İmam’ olarak tanınıp konser için izin almadığı gerekçesiyle görevden alınan Ahmet Muhsin Tüzer, Balıkesir’e memur olarak atandı.

Meslekten ihraç edildi

Mahkeme kararıyla görevine dönen, ancak hakkında açılan soruşturmalar nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Kurulu kararıyla Ağustos 2018’te meslekten ihraç edilen Tüzer, meslekten ihraç kararının yürütmesinin durdurulması talebiyle Antalya 4’üncü İdare Mahkemesi’ne dava açtı.

Antalya da meslekten ihraç edilen rockçı imam, AİHM e başvurdu #1

Temyiz başvurusu reddedildi

Davayı görüşen mahkeme, yürütmenin durdurulması talebini reddetti.

Tüzer’in açtığı meslekten ihraç davasının iptalini esastan görüşen mahkeme, davanın reddine karar verdi. 9 sayfalık gerekçeli karar, Tüzer’e gönderildi.

Tüzer, talebinin Konya Bölge İdare Mahkemesi’nce de reddedilmesinin ardından Danıştay’a başvurdu. Danıştay 12. Dairesi, 17 Şubat 2021’de temyiz başvurusunu reddetti.