27 Temmuz 2024

Akdeniz Haber Ajansı

Akdeniz'in Haber Portalı

Göbek ve kalça yağlarından kurtulamamanın 9 nedeni

Göbek bölgesinde çok fazla yağ birikmesi, yağ hormonlarının ve adipokinlerin damarlarınıza ve organlara giden kimyasal bileşiklerin üretimini uyarır ve burada kalp sorunları ve diyabet gelişimini tetikleyen iltihaplanmaya neden olur.

Kaybettiğiniz her yağ kütlesi, formunuzu korumaya yardımcı olacaktır. Kadınlar kilo vermeye başladıklarında, toplam yağ miktarına kıyasla genellikle göbek bölgesinden daha fazla yağ kaybeder.

Her gün yaptığınız ve tükettiğiniz şeylerdeki küçük değişiklikler, her yönden göbek yağlarına saldırmak için ideal yardımcılarınız olabilir.

Göbek ve kalça yağlarından kurtulamamanın 9 nedeni #1

GÖBEK YAĞLARINDAN KURTULAMAMANIN 9 NEDENİ

İşte göbek bölgesinde yağların birikmesine neden olan 9 neden.

Düşük Yağlı Diyet

Göbek yağını yakmak için yağlar, özellikle de tekli doymamış yağlar yemelisiniz. Tekli doymamış yağlar doyurucu olduğu için daha az düşük kaliteli yiyecekler yemenize yardımcı olur. Bu yağların yeterli miktarda alınmasını sağlamak için her öğün veya atıştırmalıkla birlikte bir avuç fındık veya bir yemek kaşığı zeytinyağı veya çeyrek avokado yiyin.

Depresif Hisler

Araştırmalar, depresif semptomları olan kişilerin diğerlerinden çok daha fazla göbek yağına sahip olduğunu gösteriyor. Bunun nedeni, depresyonun azalmış fiziksel aktivite ve kötü beslenme alışkanlıkları ile ilişkili olması olarak kabul ediliyor.

Paketlenmiş Yiyecekler Yemek